Stråling og mareridt


Hold da fest, i nat var jeg afsted på “turen” og det var ikke på den rare måde :-(

Jeg havde det vildeste mareridt over strålingsfaren og drømte blandt andet, at jeg på vej retur til Danmark, blev taget ud af toget af mænd i halo-lignende uniformer fordi jeg var kontermineret laaaangt over normalen.

Uanset, at jeg havde overholdt alle regler og foreskrifter, så slog jeg ud på alle målere som om, at jeg nærmest var selvlysende af radioaktiv stråling …….. og fair nok, man skal være beviDst om faren og opføre sig fornuftigt.

Det fortæller mig dog også, at jeg forsat har et realistisk forhold til virkeligheden og ikke er blevet hyldet ind i et idealiserende spind over det fantastiske ved, at komme til Pripyat.

Det er ufattelig som denne tur fylder – når jeg ikke arbejder med min opgave som jeg skal aflevere i slutningen af Maj, gør huslige ting, hygger med børn mv mv, så læses der om turting og jeg øver mig på Russisk (jeg har faktisk en ok udtale, men jeg kan dælme ikke huske ordene ;-)

до свидания / Do svidaniya

PS
Nå ja, det glemte jeg lige – de bruger det kyrilliske alfabet i Ukraine og så er det jo totalt nemt, at læse vejskilte ;-)

Dyrk det her:

Advertisement

Posted on 18. april 2011, in Planlægningsfasen. Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

 1. Kære Mark. At du drømmer om turen, viser blot hvor vigtig denne udflugt er for dig… Og man kan klare meget med en sten i lommen ;o) For en god ordens skyld, ville jeg også medbringe staniol i oppakningen… Lidt sølvpapirs er nemlig altid handy… Man kan lave popcorn over bål, opbevare fødevarer, lave antenner og sætte på hovedet hvis man mangler radio kontakt med det ydre rum – og man kan lave en bodywrap og derved forsøge at undgå radioaktiv stråling ;o)

  Jeg er sikker på at du får en fantastisk tur, og jeg beundrer dig for at du tager afsted… Jeg ved at det er en personlig udfordring – og at du vil få meget mere ud af turen, end du kan forestille dig! Jeg glæder mig til at følge dine mentale forberedelser her..!
  Knus Heidi

  • Kære Heidi,

   tusinde tak for din kommentar – jeg kan se, at sølvpapir er et rent must i bagagen (det nye sort) og det vil jeg selvfølgelig medbringe, sammen med gær, revet ost, mel, vand, flået tomat, lidt skinke og 200 fyrfadslys, så kan man nemlig også lave pizza med sølvpapiret ;-)

   Du har helt ret – turen er en udfordring og størrelsen af denne svinger næsten på dagsbasis, gående fra “Supercool, intet problem, det skal nok bliver sjovt” til “Hvad har jeg gaaaaaaang i???? Jeg må jo være bindegal” ;-)

   Meeeen, når alt kommer til alt, så skal jeg da klart afsted og have en på opleveren og tage nogle super billeder.

   Vi ses derude

   /M

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: