Barsebäck, Fukushima, Chernobyl og nu Ängelholm


Ja, man tror jo næppe sine egne øjne, når man læser nedenstående – omvendt må man da erkende, at manden er entreprenant over gennemsnittet og iøvrigt lovlydig, når han liiiiige vil checke lovligheden i sit forehavende ………… og grundlæggende er det da også flot, at man kan slige ting i sit køkken, her kan brødrene Price godt pakke sammen ;-)

 

Svensker anholdt for at bygge atomkraftværk i sit køkken

31-årig svensker kontaktede selv myndighederne for at høre om hobby-reaktor var lovlig

En 31-årig mand fra Ängelholm nær Helsingborg er blevet anholdt efter at han spurgte myndighederne om det var lovligt, at han var i gang med at bygge et atomkraftværk i sit køkken.

I næsten seks måneder har manden arbejdet på sin reaktor. Han har åbent fortalt om konstruktionsplanerne på nettet, bl.a. på en blog hvor han løbende har skrevet om projektet, skriver den engelsk-sprogede svenske avis The Local.

Det var først da manden selv kontaktede det svenske Strålsäkerhetsmyngidheten for at høre om lovligheden af projektet, at de overhovedet blev klar over eksperimentet.

Manden har forklaret, at han allerede som teenager begyndte at interessere sig for kernefysik. Det radioaktive materiale til reaktoren har han købt i udlandet. Derudover har han skaffet radioaktivt materiale ved at splitte røgalarmer ad.

Efter at manden havde kontaktet myndighederne fik han at vide, at de ville komme forbi og måle strålingsniveauet i hans lejlighed.

– Da de kom havde de politiet med. Jeg har en geiger-tæller og har ikke oplevet problemer med stråling, har den 31-årige forklaret til Helsingborgs Dagblad.

Han har brugt ca. 6000 kroner på projektet. Alt udstyr er blevet konfiskeret. Den 31-årige siger nu, at han fremover kun vil interessere sig for den teoretiske side af kernefysikken.

 

Kilde: http://ekstrabladet.dk/nyheder/videnskab_og_teknik/article1595337.ece

 

Læs endelig den fulde historie og de efterfølgende kommentarer hos “The Local” – det er åbenbart ikke helt så dramatisk, som EB lægger op til ;-)

Advertisement

Posted on 2. august 2011, in Alt Andet. Bookmark the permalink. Skriv en kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: